top of page
Search
  • Nico Pols

Jaar 5 periode 1

Mijn team

Het eerste project uit de vijfde klas heb ik samen gedaan met Hugo van Dieren, Lucas Ferwerda en Jesse de Vries. Het groepje hebben wij gevormd, omdat wij vonden dat onze kwaliteiten elkaar goed zouden complimenteren. Bij de samenwerking nam Hugo de leiding en vulde ik Lucas en Jesse andere rollen. Dit werkte zeer goed en heeft ons tot een mooi eindproduct geleid.



Het probleem

Wateroverlast wordt een steeds groter probleem rond de hele wereld maar vooral in Nederland. Het is daarom belangrijk om voor te bereiden op heftige weeromstandigheden die in de toekomst kunnen komen als gevolg van het klimaatverandering. In Amsterdam is er veel oude argituur en zijn de gebieden zeer vergrijsd. Hierdoor is wateroverlast in Amsterdam een groot probleem. Wij zijn ingezet om te werken aan de Javastraat omdat het probleem hier nog groter is.


Het eindproduct

Na uitgebreid onderzoek hebben we verschillende oplossingen bedacht om regenoverlast in de Javastraat te verminderen. Een van de oplossingen is het creëren van een groene trambaan, exclusief voor trams en vrij van ander verkeer. Hier kunnen we Roodzwenkgras of Sedum planten, die niet alleen water absorberen, maar ook geluid dempen. Een andere belangrijke maatregel is de ontwikkeling van een waterplein. Dit plein kan dienen als tijdelijk reservoir tijdens hevige regenval, waardoor straten niet overstromen. Het water wordt later afgevoerd naar een nabijgelegen gracht. Ten slotte stellen we voor om hellinggoten te plaatsen. Deze goten leiden het water van de straten naar het waterplein. Door de helling in de goten kunnen bacteriën en muggen zich niet ontwikkelen, omdat er geen stilstaand water is. Deze maatregelen zullen effectief zijn in het voorkomen van wateroverlast in de Javastraat en aangrenzende straten.


De opdrachtgever

Voor ons project hadden we het genoegen om samen te werken met Alice Driesen van Rainproof, die ons het vertrouwen gaf om het probleem in de Javastraat aan te pakken. Als expert voor deze opdracht hebben we Martin van Os van Wijtechniek ingeschakeld. Hij heeft ruime ervaring met technasium en had al goede contacten met verschillende docenten van Het Metis. Gedurende het project kreeg Alice een andere baan, waardoor ze zich moest terugtrekken als opdrachtgever. Gelukkig introduceerde ze ons ook aan Jaleesa Schaap, eveneens van Rainproof, die haar rol als nieuwe opdrachtgever op zich nam. We hadden regelmatig online gesprekken met zowel de opdrachtgever als de expert, en de samenwerking gedurende het hele project verliep zeer goed.


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Jaar 5 periode 2

Mijn team De tweede opdracht van het vijfde jaar van technasium heb ik met Mica Theys, Noa Schrieken en Imke Straat gedaan. De samenwerking binnen dit groepje verliep zeer goed. Taken werden goed verd

Post: Blog2_Post
bottom of page